7.8 C
București
22 octombrie 2024
AcasaTravelDescoperă frumusețea orașului Marsilia: 3 sfaturi de călătorie

Descoperă frumusețea orașului Marsilia: 3 sfaturi de călătorie

Articole asemanatoare

Ce poti pune primavara in gradina?

Primavara este sezonul renasterii si al inceputurilor, momentul perfect...

La ce distanta se planteaza rosiile in gradina?

Importanta distantei corecte pentru plantarea rosiilorPlantarea rosiilor in gradina...

10 sfaturi pentru cultura cartofului in gradina

Cartoful este una dintre cele mai populare culturi din...

Cum poti planta kalanchoe in gradina

Kalanchoe este o planta suculenta, ornamentala, originara din Madagascar,...

Cum se foloseste bicarbonat de sodiu in gradina?

Descoperiti puterea bicarbonatului de sodiu in gradinaBicarbonatul de sodiu...

Vrei să descoperi unul dintre cele mai frumoase orașe din sudul Franței? Află în continuare despre obiectivele turistice și atracțiile inedite din Marsilia, portul de la Marea Mediterană unde vacanțele și călătoriile au un farmec aparte.

Vizitează atracții turistice neconvenționale din Marsilia

Cu arome de Provence și eleganță de Rivieră Franceză, Marsilia te va cuceri prin varietate și inedit. Include în planurile tale de vacanță la Marsilia o serie de obiective turistice neconvenționale. Astfel te vei conecta la atmosfera orașului și vei descoperi frumusețea regiunii de la malul Mediteranei. Alege le petit train, un trenuleț tradițional care te va purta prin toate zonele interesante ale Marsiliei. Descoperă într-un mod inedit atracțiile turistice din zonă: Palatul Pharo, Catedrala Sfantului Victor, Podul Fausse Monnaie, Castelul Valmer, Valea cu Portul Auffes, Notre-Dame de la Garde. Savurează o cafea la final de călătorie în Portul Vechi și Le Panier, cel mai vechi cartier al acestei așezări cosmopolite, cu istorie milenară.

Relaxează-te pe plajele din Marsilia, de exemplu Plage des Catalans, aflată la câțiva pași de centrul orașului. Explorează împrejurimile către Frioul ori spre golfulețul Port-Pin. Plimbă-te pe plajele Prado (Borély, Bonneveine, Vieille Chapelle). Admiră apusul în portul turistic de lângă plaja Pointe Rouge și mergi la scufundări în Sormiou. Marsilia îți oferă mereu ceva diferit, pentru o vacanță în stilul tău!

Delectează-te cu specialitățile culinare mediteraneene din Marsilia 

Colindă orașul și degustă bunătățile oferite de maeștri culinari din Marsilia, adevărați magi ai gusturilor mediteraneene, cu un touch provensal care conferă gastronomiei de aici un farmec unic. Te va cuceri specialitatea locală Bouillabaisse, o delicioasă tocăniță-supă, preparată din mai multe tipuri de pește și înnobilată cu vin, ulei de măsline, șofran și alte condimente tradiționale. Fiecare restaurant are propria rețetă, iar ingredientele secrete sunt transmise din generație în generație, pentru păstrarea acestei frumoase tradiții culinare și culturale din sudul Franței.  

Alte bunătăți pe care merită să le încerci la bistrourile de pe malul mării sunt midiile marinate și kebabul marseillez, dar nu înainte de a degusta aperitivul preferat al localnicilor. Este vorba de tapenada, o pastă de măsline negre, anșoa și capere. Festinul va fi încununat de un desert fin. Marsilia este vestită pentru dulcele tradițional navette, niște biscuiți crocanți în formă de bărcuță, preparați cu apă de flori de portocal, vanilie și zahăr brun. Nu uita de gogoșile chichi frégi sau de crocantele macarons, mândria cofetăriilor franțuzești. Savurează băuturile specifice regiunii, precum pastis sau picon.

Organizează excursii în împrejurimile Marsiliei 

Descoperă frumusețea regiunii în care se află orașul-port Marsilia prin excursii de o zi în împrejurimi. Vizitează arhipelagul Frioul, un grup de insule cu peisaje spectaculoase și o largă varietate de distracții pentru pasionații de sporturi nautice. Fie că alegi Pomègues, Ratonneau, If sau Tiboulen, experiența Frioul te va încânta. Mergi la Avignon, un simbol al istoriei și culturii franceze. Explorează Parcul Național Calanques, pe cărări de munte, de-a lungul coastei, ca să admiri de la înălțime apele limpezi ale Mediteranei. Include în vacanțele tale la Marsilia și o excursie la Cheile Verdonului, considerate Marele Canion al Europei. Planifică din timp călătoria în sudul Franței și rezervă-ți un zbor București-Marsilia, ca să descoperi frumusețile acestei regiuni a Europei, unde soarele zâmbește mai mult!

Ultimele articole