19 C
București
22 octombrie 2024
AcasaSanatateReteta de crema de brusture facuta in casa

Reteta de crema de brusture facuta in casa

Articole asemanatoare

Cand se stropesc prunii primavara?

Importanta stropirii prunilor primavaraPrunii sunt pomi fructiferi populari in...

5 metode de tratament pruni pentru luna mai

Intr-o perioada cand livezii de pruni devin active, luna...

5 scheme de plantare pruni

Ghid de Baza pentru Plantarea PrunilorPrunii sunt printre cele...

5 sfaturi pentru plantare pruni stanley

Ghid pentru plantarea cu succes a prunilor StanleyPlantarea prunilor...

Cele mai comune boli si tratamente la pruni

Introducerea prunilor in ecosistemul agricolInainte de a discuta despre...

Introducere

Crema de brusture este un remediu natural folosit pentru tratarea diverselor probleme ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele si iritatiile. Brusturele, cunoscut stiintific ca Arctium lappa, este o planta medicinala recunoscuta pentru proprietatile sale detoxifiante si purificatoare. Acest articol va oferi o reteta detaliata pentru a prepara o crema de brusture eficienta acasa, utilizand ingrediente naturale si accesibile.

Beneficiile brusturelui pentru piele

Brusturele este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale care ajuta la purificarea sangelui si la ameliorarea inflamatiilor, contribuind astfel la sanatatea pielii. Radacina de brusture are proprietati antibacteriene si antifungice, facand-o ideal pentru combaterea acneei si a altor infectii ale pielii. De asemenea, are efecte calmante si poate reduce roseata si iritatiile. Prin aplicarea locala, crema de brusture poate ajuta la detoxifierea si regenerarea pielii, lasand-o mai curata si mai stralucitoare.

Ingrediente necesare

Pentru a pregati crema de brusture, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 50 de grame de radacina de brusture uscata, 200 ml de ulei de migdale sau de masline, 30 de grame de ceara de albine, 10 picaturi de ulei esential de lavanda (optional pentru un efect calmant si parfum placut) si 100 ml de apa distilata sau apa florala. Este important sa utilizati ingrediente de calitate si, pe cat posibil, organice pentru a beneficia de toate proprietatile naturale ale plantelor.

Procesul de preparare

Pentru inceput, macinati fin radacina de brusture. Incalziti uleiul intr-un vas la bain-marie si adaugati radacina de brusture macinata. Lasati amestecul la infuzat pentru aproximativ 2 ore la foc mic, avand grija sa nu fierbe, pentru a extrage proprietatile radacinii in ulei. Dupa aceea, strecurati uleiul printr-un tifon pentru a indeparta particulele de planta. Intr-un alt vas, topiti ceara de albine, apoi adaugati uleiul infuzat si amestecati bine. Daca doriti, adaugati uleiul esential de lavanda la acest pas. Turnati apa distilata sau apa florala incet, amestecand constant pana cand crema incepe sa se emulsioneze si sa capete o textura cremoasa.

Dupa ce crema s-a omogenizat, turnati-o in recipiente curate si uscate. Lasati-o sa se raceasca complet la temperatura camerei inainte de a inchide recipientele. Crema de brusture poate fi pastrata la frigider pentru a-i prelungi durata de viata, fiind recomandat sa o folositi in decurs de 2-3 luni.

Utilizare si recomandari

Crema de brusture se aplica pe piele curata, de preferinta seara, pentru a permite ingredientelor sa actioneze pe parcursul noptii. O cantitate mica de crema este suficienta, deoarece se intinde usor si este foarte concentrata. Este recomandat sa testati crema pe o portiune mica de piele inainte de utilizare, pentru a verifica daca apar reactii alergice. Evitati contactul cu ochii si nu utilizati crema pe rani deschise sau piele foarte iritata.

In concluzie, crema de brusture facuta in casa este o optiune excelenta pentru cei care cauta o alternativa naturala pentru ingrijirea pielii. Avand proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si detoxifiante, aceasta crema poate fi un aliat de nadejde in lupta impotriva problemelor dermatologice. Usor de preparat si cu ingrediente la indemana, crema de brusture merita incercata pentru beneficiile sale multiple asupra pielii.

Ultimele articole