3.2 C
București
23 noiembrie 2024
AcasaLifestyleCultura cafelei – cum prefera oamenii sa isi bea cafeaua?

Cultura cafelei – cum prefera oamenii sa isi bea cafeaua?

Articole asemanatoare

Care este distanta de plantare ardei capia in solar?

Importanta unei plantari corectePlantarea ardeiului capia in solar este...

Plantare iarba pentru pisici – recomandari

Beneficiile ierbii pentru pisici Iarba pentru pisici, cunoscuta si sub...

Cand infloresc bujorii?

Originile si caracteristicile bujorilorBujorii (Paeonia) sunt plante perene, apreciate...

Cand se planteaza bulbii de bujori?

Importanta cultivarii bujorilor in gradina taBujorii sunt flori perene...

De la adolescenti si pana la batrani, toata lumea consuma cel putin o ceasca de cafea pe zi. Acest ritual a devenit o parte integranta a vietii reusind sa ofere un moment de respiro in agitatia zilnica. De asemenea, cafeaua este vazut si ca un prilej de socializare, fie la locul de munca, fie in oras cu prietenii.

In vreme ce persoanele trecute de varsta a doua prefera in continuare gustul cafelei la ibric, tinerii au inceput sa isi cultive gustul si prefera cafeaua autentica, 100% naturala pregatita cu pricepere de baristi adevarati.

In functie de zona de provenienta, de modalitatea de prajire si de macinarea, cafeaua boabe poate avea arome diferite. Neagra, cu lapte sau cu diverse arome si indulcitori, aceasta bautura este nelipsita din viata oamenilor, indiferent de statut social, de varsta, profesie sau origine.

Modalitati diferite de preparare – cafeaua in jurul lumii

Fiecare tara a dezvoltat un adevarat cult al cafelei motiv pentru care turistii sunt sfatuiti sa incerce o cafea autentica ori de cate ori viziteaza o tara straina. In Italia, spre exemplu, cafeaua se bea intotdeauna la bar, acesta fiind locul unde italienii se aduna inainte de munca pentru a socializa, pentru a dezbate subiecte natioanale sau pentru a depana amintiri. De la espresso, latte, si pana la cappucciono si pana la marocchino, fiecare preparate pe baza cafelei este apreciat si savurat cu reala placere. 

Americarii sunt fani ai consumerismului si mizeaza intotdeauna pe branduri motiv pentru care lanturi celebrele de cafenele produc anual un venit exorbitant datorita pasiunii pentru cafea. In vreme ce italienii merg pe variantele clasice de cafea, americanii prefera bauturile aromate si indulcite. Starbucks, spre exemplu, produce unele dintre cele mai interesante preparate pe baza de cafea, lapte, sirop si arome (ciocolata, vanilie, dovleac), insa adevaratii cunoscatori ai gustului desavarsit de cafea blameaza aceste produse.

Turcii au un adevarat ritual al cafelei si consuma cafeua la nisip. Preparata intr-un ibric de cupru, cafeaua are o aroma puternica si un gust intens. Orice ceasca de cafea este servita intotdeauna de un pahar de apa, obicei preluat si de alte tari.

Irlandezii adora sa consume o specialitate aparte realizata din cafea si whisky. Acest produs a luat nastere din nevoia turistilor de a se incalzi avand in vedere clima aspra. Cu timpul, preparatul a devenit extrem de cunoscut fiind apreciat de pasionati.

Tarile arabe trateaza cafeaua cu un grad ridicat de seriozitate fiind un semn al ospitalitatii si respectului fata de cei din jur. Gustul difera de la regiune la regiune pentru ca fiecare popor reuseste sa ii ofere o nota unica si o savoare nemaintalnita. Spre exemplu, in Arabia Saudita, cafeaua este indulcita cu curmale ceea ce ii ofera un caracter aparte.

Indiferent de modalitatea de preparare, consumul de cafea este un obicei placut si relaxant ce a devenit parte integranta din viata oamenilor. Dincolo de vizitarea principalelor obiecte turistice, strainii ar trebui sa isi faca timp sa savureze o cafea autentica in fiecare tara nou vizitata pentru a intelege mai multe despre cultura, traditiile si stilul de viata. O ceasca de cafea poate spune multe povesti….

Ultimele articole