19 C
București
22 octombrie 2024
AcasaDiverseAngajat si angajator – cum te ajuta o agentie de recrutare?

Angajat si angajator – cum te ajuta o agentie de recrutare?

Articole asemanatoare

Cand se stropesc prunii primavara?

Importanta stropirii prunilor primavaraPrunii sunt pomi fructiferi populari in...

5 metode de tratament pruni pentru luna mai

Intr-o perioada cand livezii de pruni devin active, luna...

5 scheme de plantare pruni

Ghid de Baza pentru Plantarea PrunilorPrunii sunt printre cele...

5 sfaturi pentru plantare pruni stanley

Ghid pentru plantarea cu succes a prunilor StanleyPlantarea prunilor...

Cele mai comune boli si tratamente la pruni

Introducerea prunilor in ecosistemul agricolInainte de a discuta despre...

Cautarea unui loc de munca este o adevarata provocare pentru profilul si abilitatile tale. Acelasi lucru se intampla si cu firmele, care au nevoie de angajati ce se potrivesc foarte bine cu nevoile lor. Agentiile de recrutare sunt o alternativa interesanta pentru cei care desfasoara procese interne de selectie, fara rezultate satisfacatoare.

Pentru angajati

Pentru angajati, o agentie este, de asemenea, un lucru important, deoarece aceasta serveste ca un „centru de locuri de munca”, unde oamenii pot gasi posibilitatea de a se integra din nou in campul muncii. Candidatii care cauta un nou loc de munca ar trebui sa caute agentii de recrutare a fortei de munca, pentru a-si inregistra CV-ul in baza lor de date.

Dupa ce ati fost inregistrat, agentia il poate utiliza pentru a identifica posturile vacante care se potrivesc profilului. De asemenea, este posibil sa contactati agentia pentru a verifica pozitiile deschise si apoi sa trimiteti CV-ul. In orice caz, candidatul va ramane in contact cu agentia. Deci, atunci cand CV-ul va este selectat, mai este doar un pas pana la obtinerea unui loc de munca. Evident, acest lucru depinde de abilitatile cerute pentru acel post, si de ceea ce poate oferi candidatul.

Prin urmare, unul dintre marile avantaje ale cautarii de locuri de munca intr-o agentie de recrutare este centralizarea informatiilor. In loc sa cautati pe site-ul fiecarei angajator daca exista locuri libere deschise, cautati o agentie, iar prin intermediul acesteia, veti avea acces la mai multe oferte pentru joburi.  

Pentru angajatori

Contractantii pot utiliza serviciile unei agentii de recrutare, pentru o varietate de scopuri. Unii, angajeaza profesionisti ai agentiei pentru a efectua intregul proces de selectie, de la crearea postului vacant, a profilului candidatului ideal si pana cand potentialul va fi ales sa ocupe acel post.  

De asemenea, este posibil sa se apeleze la o astfel de agentie pentru a efectua numai colectarea de CV-uri si trimiterea candidatilor la interviu, la cel care angajeaza. In orice caz, agentia este acolo pentru a sprijini angajatorul in cautarea angajatilor. Prin urmare, avand in vedere ca alegerea gresita poate costa destul de scump, este intotdeauna bine sa aveti un specialist pentru a supraveghea procesul de selectie.

Multe firme aleg sa efectueze procesele de selectie intern, fara a lua in considerare avantajele pe care le poate aduce o agentie de recrutare. Procesul de selectie realizat de aceasta este economic, rapid si ajuta la luarea celei mai bune decizii de angajare. De asemenea, nu doar angajatorul are beneficii, ci si cei care sunt in cautarea unui loc de munca. Apeland la serviciile oferite de agentii, candidatii nu vor mai fi nevoiti sa transmita CV-uri mai multor firme, doar respectivei agentii, iar aceasta se va ocupa de gasirea ofertelor ideale pentru profilul fiecarui individ.

Selectia potentialilor angajati prin intermediul agentiilor specializate, cum este Talent Stream, este rapida si eficienta, atat pentru angajat, cat si pentru firmele care apeleaza la aceasta modalitate de recrutare. Fara timp pierdut inutil cu gasirea joburilor sau postarea anunturilor de recrutare, agentia va fi in avantajul ambelor parti.

Ultimele articole