18.4 C
București
8 iunie 2023
AcasaUncategorizedBinomul lui newton formula

Binomul lui newton formula

Articole asemanatoare

Maximizează aderența și stabilitatea pe drumurile uscate cu anvelopele de vară specializate

Primăvara și vara, cu temperaturile crescute și drumurile uscate,...

Cum să gătești drob de pui – trucuri și sfaturi pentru un preparat perfect

Drobul de pui este un preparat tradițional românesc care...

Simptomele vertijului și cum să le recunoști

Vertijul poate fi o afecțiune extrem de deranjantă și...

Sin a cos a formula

Introducere Oricine se afla în sfera financiară sau în domeniul...

Introducere

Formula binomului lui Newton reprezinta una dintre cele mai cunoscute formule matematice din istorie. Aceasta formula a fost derivata in secolul al XVII-lea de catre matematicianul Isaac Newton si a fost folosita la determinarea produsului sau diferentei a doua factori. Acest lucru a permis o mai buna intelegere a altor teorii matematice, cum ar fi binomul lui Taylor si teorema lui Lagrange. De asemenea, formula binomului lui Newton a fost folosita pentru a calcula numaratoarele, permutarile si combinatiile.

Istoria binomului lui Newton

Isaac Newton a fost unul dintre cei mai mari matematicieni din istorie. El a fost responsabil pentru descoperirea multiplelor concepte matematice, inclusiv formula binomului lui Newton. Aceasta formula a fost publicata in cartea sa, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, publicata in 1687. In aceasta carte, Newton a descris proprietatile binomului si le-a explicat cum poate fi folosit pentru a calcula produsul si diferenta a doua factori. In anii urmatori, formula binomului lui Newton a fost extinsa si folosita in alte domenii ale matematicii, cum ar fi numaratoare, combinatii si permutari.

Explicarea binomului lui Newton

Formula binomului lui Newton poate fi scrisa sub forma urmatoare: (x + y) ^ n = sum de la k = 0 pana la n (n choose k) x ^ (n – k) y ^ k. Aceasta formula se refera la produsul sau diferenta a doua factori, x si y, unde ‘n’ reprezinta numarul de factori. Pentru a afla produsul sau diferenta a doua factori, numeroteaza factorii de la ‘k’ pana la ‘n’ si foloseste formulele ‘n choose k’ si ‘x ^ (n – k) y ^ k’. n choose k se refera la numarul de moduri in care se poate selecta ‘k’ factori dintr-un set de ‘n’ factori.

Aplicatii ale binomului lui Newton

Formula binomului lui Newton poate fi folosita in multiple domenii ale matematicii, cum ar fi numaratoare, combinatii si permutari. Aceasta formula poate fi folosita pentru a determina numarul de moduri in care se poate selecta un set de factori dintr-un set mai mare de factori. De asemenea, formula poate fi folosita pentru a calcula numarul de moduri in care se poate selecta un numar dat de elemente dintr-un set mai mare de elemente. De asemenea, aceasta formula poate fi folosita pentru a calcula numarul de moduri in care se pot permuta elementele unui set, precum si numarul de combinatii posibile ale acestor elemente.

Recapitulare

Formula binomului lui Newton reprezinta una dintre cele mai cunoscute formule matematice din istorie. Aceasta formula a fost derivata in secolul al XVII-lea de catre matematicianul Isaac Newton si a fost folosita la determinarea produsului sau diferentei a doua factori. Formula binomului lui Newton poate fi scrisa sub forma (x + y) ^ n = sum de la k = 0 pana la n (n choose k) x ^ (n – k) y ^ k si poate fi folosita in multiple domenii ale matematicii, cum ar fi numaratoare, combinatii si permutari. Acest lucru a permis o mai buna intelegere a altor teorii matematice, cum ar fi binomul lui Taylor si teorema lui Lagrange.

Concluzie

Formula binomului lui Newton reprezinta unul dintre cele mai importante concepte matematice din istorie. Aceasta formula a fost derivata in secolul al XVII-lea de catre matematicianul Isaac Newton si a fost folosita la determinarea produsului sau diferentei a doua factori. De asemenea, formula binomului lui Newton a fost folosita in multiple domenii ale matematicii, cum ar fi numaratoare, combinatii si permutari. Aceasta formula a permis o mai buna intelegere a altor teorii matematice, cum ar fi binomul lui Taylor si teorema lui Lagrange.

Ultimele articole

Articolul pecedentGlicina formula
Articolul urmatorFormula1 monaco

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici