39.1 C
București
17 iulie 2024
AcasaSanatateCe este rinoplastia si cum poti avea un nas perfect?

Ce este rinoplastia si cum poti avea un nas perfect?

Articole asemanatoare

Brida multiplă de fixare pentru rigips: Secretul montajului perfect

În domeniul construcțiilor și renovărilor, eficiența și durabilitatea sunt...

Carmistin a depășit pragul de 4000 de angajați, anunță președintele grupului, dl. Paraschiv

Carmistin, lider în sectorul alimentar din România, și-a crescut...

Tendințe și inovații în lumea machiajului: ce trebuie să știe fiecare artist?

Industria machiajului este într-o continuă evoluție, iar tendințele și...

Rinoplastia este o interventie chirurgicala care se efectueaza pentru a modifica forma nasului. Motivul pentru aceasta operatie poate fi o schimbare a aspectului, imbunatatirea respiratiei sau ambele.

Nasul este compus in partea superioara de os si partea inferioara de cartilaj. Rinoplastia poate modifica osul, cartilajul, pielea sau toate cele trei.

Atunci cand un pacient face o rinoplastie, chirurgul va planifica cu atentie interventia si va lua in considerare caracteristicile faciale, tipul de piele si asteptarea pacientului, astfel incat rezultatul sa fie asa cum este de asteptat.

Prin urmare, scopul rinoplastiei este de a se modifica forma si dimensiunea pentru a face un nas mai armonios si in conformitate cu fizionomia faciala. Aceste lucruri sunt posibile acum si nasul perfect este mai aproape decat ar crede orice persoana cu ajutorul operatiei de rinoplastie.

Cand este necesara rinoplastia?

Rinoplastia este o procedura de chirurgie estetica. Este „necesara” atunci cand forma sau dimensiunea nasului nu satisface si are un impact negativ asupra omului la nivel emotional si social. Ca orice chirurgie estetica, aceasta are ca scop imbunatatirea stimei de sine si de a face sa se simta mai bine persona care solicita operatia.

Ce este rinoplastia cu ultrasunete?

Rinoplastia cu ultrasunete este o tehnica chirurgicala de remodelare nazala in care se utilizeaza ferastraie cu ultrasunete de inalta precizie. Aceasta tehnica permite un control mai mare atunci cand se face modelarea si taierea oaselor nazale.

Cele mai citite articole

Acest tip de tehnica permite, de asemenea, chirurgului sa pastreze structurile vitale ale dorsumului nazal cu intentia de a obtine rezultate naturale. Toate acestea permit obtinerea unui rezultat estetic mai bun si o recuperare mai rapida si cu mai putine complicatii in perioada postoperatorie.

Rinoplastia cu chirurgie cu laser, permite cresterea preciziei si reducerea efectelor secundare, precum si a timpilor de recuperare dupa operatia nasului.

Astazi exista multa confuzie si dezinformare in aceasta privinta. Pacientii trebuie sa stie ca rinoplastia cu ultrasunete difera numai de rinoplastia conventionala in faza fracturii osoase. In acest moment, instrumentul conventional este inlocuit cu unul mai inovator; bisturiul piezoelectric sau piezotomul. 

Un instrument care permite lucrul oaselor nasului mai precis si cu mai putine deteriorari pe partile moi (piele, tesut subcutanat sau cartilaj) este cu siguranta o varianta moderna menita sa ajute pacientul si sa diminueze efectele operatiei de rinoplastie.

Cu toate acestea, edemul sau inflamatia acestor tesuturi sfarseste prin a disparea mai devreme sau mai tarziu, rezultatul chirurgical fiind fundamental dependent de experienta si expertiza chirurgului. 

De ce este important ca nasul sa arate perfect?

Nu este obligatoriu ca nasul sa arate perfect, insa tot mai multe persoane au descoperit cat de important este aspectul general al fetei si ce impresie creaza, motiv pentru care in prezent toti cauta sa arate cat mai bine. Nasul este cel care imparte fata in doua si este de asemenea cel care o poate dezechilibra, ceea ce inseamna ca persoanele care au nevoie de un nas perfect pentru a se simti bine, apeleaza la rinoplastie pentru a remedia toate imperfectiunile nasului lor.

Cele mai citite articole

Ultimele articole