7.1 C
București
21 noiembrie 2024
AcasaSanatateCe fel de psihoterapii pot fi realizate online? 

Ce fel de psihoterapii pot fi realizate online? 

Articole asemanatoare

Care este distanta de plantare ardei capia in solar?

Importanta unei plantari corectePlantarea ardeiului capia in solar este...

Plantare iarba pentru pisici – recomandari

Beneficiile ierbii pentru pisici Iarba pentru pisici, cunoscuta si sub...

Cand infloresc bujorii?

Originile si caracteristicile bujorilorBujorii (Paeonia) sunt plante perene, apreciate...

Cand se planteaza bulbii de bujori?

Importanta cultivarii bujorilor in gradina taBujorii sunt flori perene...

Sanatatea mentala este extrem de importanta, dar aceasta este influentata in mod negativ de foarte multi factori zilnic. Unul dintre cei care afecteaza tot mai multi oameni este stresul. Acestuia i se adauga atat informatiile pe care oamenii le primesc zilnic, prin intermediul mass-media, referitoare la problemele din tara si din lume, dar si propriile experiente. 

Astfel ca multi ajung sa sufere de atacuri de panica, fara vreun motiv evident, depresia fiind insa una dintre cele mai des intalnite probleme, care afecteaza oameni de toate varstele. Cum motivele pentru care oamenii pot avea nevoie de ajutorul unui psiholog online sunt numeroase si diferite, la fel sunt si terapiile care pot fi efectuate de la distanta. 

Este important de mentionat insa ca psihoterapia online nu este potrivita pentru orice problema de natura psihica. Drept urmare, printre terapiile care pot fi realizate prin sedinte de psihoterapie online sunt: 

  • Terapia cognitiv-comportamentala 

Acest tip de psihoterapie se concentreaza pe relatia dintre emotii, ganduri si comportamente, pentru a se putea observa in ce masura gandurile pot afecta pacientul emotional si fizic. Conform studiilor stiintifice, aceasta este una dintre cele mai eficiente in obtinerea unor rezultate la pacientii care sufera de anxietate, depresie, stima de sine, probleme relationale sau dependente. 

  • Terapia centrata pe persoana 

Aceasta se refera la existenta unui dialog intre psiholog si pacient, dar fara interventii din partea profesionistului. Psihologul ar un rol pasiv, in care asculta pacientul fara a judeca sau oferi solutii, ci ajutandu-l sa isi clarifice sentimentele prin ascultarea confesiunilor.

  • Terapia psihodinamica 

In cadrul sedintelor de terapie psihodinamica, psihologul trebuie sa descopere procesele inconstiente care influenteaza comportamentul pacientului pentru a le putea explora in vederea obtinerii obiectivelor setate. Pentru succesul acestui tip de psihoterapie, relatia dintre psiholog si pacient este foarte importanta. 

  • Hipnoza 

Desi poate parea greu de crezut, se poate efectua online chiar si psihoterapie prin hipnoza. Aceasta consta in inducerea pacientilor a unei stari de transa sau chiar de concentrare profunda pe propria persoana, pentru a identifica principalele cauze ale problemelor cu care se confrunta. 

Prin urmare, numeroase probleme de natura psihologica pot fi tratate online. 

Ultimele articole