22.9 C
București
30 septembrie 2023
AcasaUncategorizedCelsius fahrenheit formula

Celsius fahrenheit formula

Articole asemanatoare

12 Motive pentru a alege un spațiu de birouri într-un complex modern

Alegerea locației potrivite pentru spațiul de birouri este una...

Implanturile dentare: Când sunt necesare și ce trebuie să știți despre ele

Zâmbetul luminos și sănătos este un aspect important al...

Cum poți prepara tocăniță de pui ca la mama acasă?

Tocănița de pui ca la mama acasă este un...

Cum să-ți dezvolți strategia de investiții prin cursuri de bursă

Investițiile la bursă reprezintă o modalitate excelentă de a-ți...

Ghidul agricultorului: Cum se instalează plasele de umbrire pentru creșterea plantelor

Pregătește-te să descoperi un ghid cu informațiile necesare pentru...

Introducere

In termeni stiintifici, temperatura este masurata in unitati de masura cunoscute sub numele de grade Celsius sau Fahrenheit. Celsius si Fahrenheit sunt unitati de masura populare folosite pentru a masura temperatura, dar sunt doua sisteme complet diferite. Celsius a fost inventat de Anders Celsius si este comun folosit in tarile din Europa de Nord, in timp ce Fahrenheit a fost inventat de Daniel Gabriel Fahrenheit si este mai comun folosit in Statele Unite ale Americii si in tarile din regiunea Caraibelor.

Celsius

In unitatea Celsius, temperatura se masoara folosind un sistem de scara cu numere negative si pozitive. Acest sistem se numeste scara Celsius. In scara Celsius, 0 grade Celsius reprezinta punctul de inghet si 100 grade Celsius reprezinta punctul de fierbere al apei. De exemplu, apa se ingheata la 0 grade Celsius si fierbe la 100 grade Celsius.

Fahrenheit

In unitatea Fahrenheit, temperatura se masoara folosind un sistem de scara numit scara Fahrenheit. In scara Fahrenheit, 0 grade Fahrenheit reprezinta punctul de inghet al apei, dar 32 de grade Fahrenheit reprezinta punctul de fierbere al apei. Acest lucru inseamna ca apa se ingheata la 0 grade Fahrenheit si fierbe la 32 de grade Fahrenheit.

Celsius Fahrenheit Formula

Cele mai citite articole

Formula pentru a converti temperatura din Celsius in Fahrenheit este: temperatura in Fahrenheit = (9/5) x temperatura in Celsius + 32. Aceasta formula este folosita pentru a converti temperatura din unitatea Celsius in unitatea Fahrenheit. De exemplu, daca temperatura Celsius este de 20 grade Celsius, atunci temperatura Fahrenheit corespunzatoare ar fi egal cu (9/5) x 20 + 32 = 68 grade Fahrenheit.

Invers

Formula pentru a converti temperatura din Fahrenheit in Celsius este: temperatura in Celsius = (5/9) x (temperatura in Fahrenheit – 32). Aceasta formula este folosita pentru a converti temperatura din unitatea Fahrenheit in unitatea Celsius. De exemplu, daca temperatura Fahrenheit este de 68 grade Fahrenheit, atunci temperatura Celsius corespunzatoare ar fi egal cu (5/9) x (68 – 32) = 20 grade Celsius.

Concluzie

In concluzie, Celsius si Fahrenheit sunt unitati de masura folosite pentru a masura temperatura. Fiecare unitate de masura are propriul sistem de scara care utilizeaza numere negative si pozitive. Exista o formula care poate fi folosita pentru a converti temperatura dintr-o unitate de masura in alta, precum Celsius in Fahrenheit si Fahrenheit in Celsius. Acest lucru face ca conversia intre unitatile de masura Celsius si Fahrenheit sa fie mai usoara si mai precisa.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articolul pecedentForta elastica formula
Articolul urmatorTeorema lui pitagora formula

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici