33.4 C
București
22 iunie 2024
AcasaTehnologieCum sa folosesti adecvat o camera video profesionala? Iata cateva sfaturi de...

Cum sa folosesti adecvat o camera video profesionala? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont!

Articole asemanatoare

Cum sa folosesti adecvat o camera video profesionala? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont!

Incepatorii care isi doresc sa afle cat mai multe despre arta filmatului, astfel incat sa obtina videoclipuri de-a dreptul atractive trebuie sa tina cont de cateva principii, care le pot fi de un real folos. Este adevarat ca, initial, folosirea unui astfel de dispozitiv este de-a dreptul dificila, insa, in timp, dupa ce se deprind anumite abilitati, camera este mult mai usor de manevrat. 

Astfel, cei care nu au mai folosit pana in acest moment camere video profesionale, pot citi in continuare pentru a se informa corespunzator cu privire la cateva tactici cu ajutorul carora videoclipurile vor fi mult mai reusite, dar si cu privire la accesoriile necesare. Principalele sfaturi de care trebuie sa se tina cont sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Apropierea si indepartarea brusca a imaginii

In momentul in care se doreste ca accentul sa cada pe un anumit spatiu din cadrul filmarii, este recomandat ca apropierea imaginii sa se efectueze treptat, astfel incat filmarea sa fie fluida in continuare. De asemenea, se recomanda ca functia de zoom a camerei sa nu fie folosita in exces, pentru ca poate sa il oboseasca pe privitor la un moment dat.

Folosirea unui trepied

Mai ales in cazul celor care folosesc camerele video pentru perioade lungi de timp, utilizarea unui trepied se dovedeste a fi de-a dreptul importanta. Astfel, imaginea ramane stabila pe tot parcursul videoclipului, fara sa se depuna niciun efort.

Spatiu generos de stocare

Cele mai citite articole

Stocarea filmarilor se realizeaza prin intermediul cardurilor SD. Conform specialistilor, este recomandat sa se achizitioneze un card SD de la un brand cunoscut, de calitate, pentru a nu exista riscul ca acesta sa nu fie recunoscut de computer.

Ecran LCD calitativ

Ecranul LCD este un alt aspect al unei camere video care trebuie sa fie la o calitate superioara. Unghiul de vizibilitate, luminozitatea si culorile sale trebuie sa fie cat mai clare, pentru ca, in cele mai multe cazuri, ecranul LCD este cel care monitorizeaza filmarea. 

Nu trebuie sa lipseasca accesoriile

Inainte de folosirea camerelor video, este important ca utilizatorul sa se asigure ca are la dispozitie toate accesoriile de care are nevoie, printre care se numara si: trepied, card de memorie suplimentar, geanta de transport si un acumulator in plus, pe langa cel existent.

Astfel, folosirea unei camere video performante poate fi dificila in cazul persoanelor care sunt inca la inceput de drum. Din acest motiv, li se recomanda o varianta cu un grad mai scazut de complexitate, iar apoi, dupa ce deprind tehnica filmarii, pot opta pentru o varianta mai performanta.

Cele mai citite articole

Ultimele articole