18.4 C
București
8 iunie 2023
AcasaUncategorizedFormula integrare prin părți

Formula integrare prin părți

Articole asemanatoare

Maximizează aderența și stabilitatea pe drumurile uscate cu anvelopele de vară specializate

Primăvara și vara, cu temperaturile crescute și drumurile uscate,...

Cum să gătești drob de pui – trucuri și sfaturi pentru un preparat perfect

Drobul de pui este un preparat tradițional românesc care...

Simptomele vertijului și cum să le recunoști

Vertijul poate fi o afecțiune extrem de deranjantă și...

Sin a cos a formula

Introducere Oricine se afla în sfera financiară sau în domeniul...

Introducere

Integrarea prin părți este o metodă interesantă și versatilă de a rezolva o integrală. Aceasta metodă se poate aplica integralelor de tipul inegalităților, aproximărilor și alte tipuri de integrală. Ea se poate aplica atât la integrala generală cât și la integrala și derivata. Integrala prin părți are avantajul că poate fi calculată cu mai multă precizie decât integralele generale deoarece poate avea mai multe puncte intermediare de aproximare. De asemenea, aceasta metodă se poate utiliza și pentru a rezolva integrala multiplă.

Principiile integralei prin părți

Integrala prin părți se bazează pe principiile integratei generale. În primul rând, se stabilește limitele de integrare – intervalul de pe axa de coordonate care trebuie integrat. Apoi, se stabilește funcția care trebuie integrată și se poate alege o variabilă intermediară pe care să o folosească la calcularea integralelor. În acest stadiu, e necesar să se ia în considerare variabila intermediară, deoarece aceasta va determina ulterior forma și soluția integralelor.

Procedura de integrare prin părți

Procedura de integrare prin părți se poate împărți în câteva părți. În primul rând, se stabilesc limitele de integrare și se alege funcția care trebuie integrată. Apoi, se alege o variabilă intermediară și se scrie o expresie generală pentru integrală. Această expresie generală va conține o variabilă intermediară și un număr de variabile care depind de această variabilă. Acest număr de variabile vor fi numite variabile dependente și vor apărea în forma integralelor.

Calcularea integralelor

După ce a fost stabilită forma generală a integralelor, se poate trece la calcularea integralelor. Acest proces poate fi simplificat prin utilizarea algebrei. Algebra se referă la o ramură a matematicii care se ocupă cu numerele și relațiile dintre elementele numerice. Algebra poate fi folosită pentru a calcula integrala prin părți, deoarece aceasta prezintă relații între variabilele dependente și variabila intermediară. Astfel, se poate calcula integrala prin rezolvarea unei algebre simple.

Aproximarea integralelor

După ce integrala a fost calculată, e necesar să se efectueze o aproximare a rezultatului. Această aproximare se poate face prin două metode diferite. Prima metodă se referă la aproximarea fiecărei variabile dependente în parte. Această metodă se face prin înlocuirea fiecărei variabile dependente cu o funcție similară care se apropie de valoarea ei și se poate ajusta pentru a se potrivi cu rezultatul integralelor. A doua metodă se referă la aproximarea integralelor în întregime prin înlocuirea integralelor cu o funcție similară care se apropie de valoarea lor și se poate ajusta pentru a se potrivi cu rezultatul integralelor.

Concluzie

Integrala prin părți este o metodă foarte versatilă și interesantă de a rezolva integrala. Această metodă se poate aplica la multiple tipuri de integrală, cum ar fi inegalități, aproximări sau alte tipuri de integrală. Ea se bazează pe principiile integralei generale și poate fi calculată prin rezolvarea unei algebre simple. Algebra poate fi folosită pentru calcularea integralelor și pentru a face o aproximare a rezultatului. În concluzie, integrarea prin părți este o metodă foarte folositoare și utilă pentru rezolvarea integralelor.

Ultimele articole

Articolul pecedentRegula de 3 simpla formula
Articolul urmatorCos 2x formula

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici