34.1 C
București
22 iunie 2024
AcasaUncategorizedFormular intrare romania

Formular intrare romania

Articole asemanatoare

Formular intrare romania

Cum sa intri in Romania legal

Romania este o destinatie populara de calatorie pentru straini din intreaga lume. Din fericire, procesul de obtinere a permiselor de intrare in Romania pentru vizite turistice este destul de usor. Cu toate acestea, este important sa se respecte anumite reguli si legi pentru a se asigura ca persoanele straine nu violeaza niciun fel de legislatie.

In primul rand, persoanele straine trebuie sa obtina un permis de calatorie pentru Romania, care poate fi solicitat prin intermediul ministerului de interne al Romaniei. Acest permis poate fi solicitat online, prin intermediul unei aplicatii electronice, si persoanele strain care doresc sa calatoreasca in Romania trebuie sa completeze formularul, sa furnizeze informatii despre destinatia lor, durata calatoriei si motivul vizitei.

Un permis de calatorie poate fi acordat pentru o scurta durata de timp, cum ar fi mai putin de 90 de zile pentru vizitatorii care calatoresc pentru scopuri turistice si comerciale. Permisele de calatorie pot fi, de asemenea, revizuite si extinse pentru mai mult de 90 de zile, dar numai daca este necesar. Vizitatorii trebuie sa isi prezinte pasapoartele la aeroport cand calatoresc in Romania si sa prezinte confirmari privind motivul lor pentru a merge in Romania.

Documente necesare pentru intrarea in Romania

Inainte sa intre in Romania, vizitatorii straini trebuie sa prezinte pasapoartele lor. Toate pasapoartele trebuie sa fie inregistrate si sa fie valide pentru mai mult de 6 luni de la intrarii in Romania. De asemenea, vizitatorii trebuie sa isi prezinte o imagine clara a fisei de vaccinare, sau sa prezinte documente care sa ateste ca au fost vaccinati impotriva bolilor infectioase, inainte de a intra in Romania. Odata ce pasapoartele si vaccinurile sunt verificate, persoanele straine trebuie sa prezinte documente care sa confirme destinatia lor, adresa unde se vor caza si scopul vizitei.

Cererea de viza pentru Romania

Cele mai citite articole

Majoritatea persoanelor straine care calatoresc in Romania, trebuie sa obtina o viza de intrare inainte de a intra in tara. Aceasta viza poate fi obtinuta de la ambasada Romaniei sau de la consulatul Romaniei din tara de origine. Documentele necesare pentru solicitarea vizei includ pasaportul, fisa de vaccinare, documentul de confirmare a destinatiei, adresa unde se va caza, documentul care confirma scopul vizitei si orice alte documente solicitate de ambasada sau consulatul Romaniei.

Viza electronic de intrare in Romania

Incepand cu anului 2020, Romania a introdus vize electronice pentru vizitatorii straini care doresc sa intre in tara. Aceste vize electronice sunt disponibile pentru persoanele care provin din anumite tari si care calatoresc in Romania pentru scopuri turistice. Cererea de viza electronica poate fi facuta online, prin intermediul unei aplicatii electronice, iar vizitatorii straini trebuie sa furnizeze informatii despre pasaport, destinatie si durata vizitei lor.

Taxa de viza pentru Romania

Exista, de asemenea, o taxa de viza pentru persoanele straine care doresc sa intre in Romania. Acest lucru depinde in mare parte de durata vizitei lor, destinatia si scopul calatoriei lor. In general, tarifele de viza sunt destul de moderate si sunt ajustate in functie de cetatenia persoanei straine. Taxele de viza trebuie platite inainte sau la momentul intrarii in Romania si pot fi platite prin intermediul unei aplicatii electronice sau la aeroport.

Permise de conducere in Romania

Persoanele straine care doresc sa conduca in Romania au nevoie sa obtina un permis de conducere romanesc, pe langa permisul lor de conducere strain. Acest permis poate fi obtinut prin intermediul Ministerului Transporturilor si Trecerilor de Fronte. Pentru a obtine un permis de conducere romanesc, vizitatorii straini trebuie sa completeze un formular, sa furnizeze informatii despre pasaportul lor si sa prezinte copii ale permisului de conducere strain. Permisul de conducere romanesc se elibereaza pe o perioada limitata de timp, in functie de durata calatoriei persoanei straine.

Concluzie

Romania este o destinatie minunata de calatorie pentru straini, dar este important sa se respecte anumite reguli si legi inainte de a intra in tara. Numarul de documente necesare pentru intrarea in Romania poate fi destul de mare, dar este usor de obtinut si este o investitie importanta pentru a se asigura ca calatoria persoanelor straine se desfasoara in conformitate cu legislatia Romaniei.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Articolul pecedent
Articolul urmator