33.4 C
București
22 iunie 2024
AcasaDiverseCare sunt principalele categorii de lapte praf?

Care sunt principalele categorii de lapte praf?

Articole asemanatoare

Care sunt principalele categorii de lapte praf?

Oricare ar fi motivul pentru care apeleaza la hranirea bebelusului cu lapte praf, parintii trebuie sa aleaga cu mare grija formula potrivita pentru copilul lor. Fiecare individ este unic si are propriile nevoi. In plus, daca este sau a fost si alaptat, exista posibilitatea ca bebelusul sa accepte mai greu formula de lapte praf. Drept urmare, se recomanda alegerea uneia care sa fie cat mai asemanatoare, la gust si compozitie, cu laptele matern. 

Care sunt criteriile de alegere a formulei de lapte praf? 

Alegerea formulei de lapte praf ar trebui sa se realizeze impreuna cu medicul pediatru, care cunoaste istoricul medical al bebelusului si care poate stii care sunt nevoile nutritionale ale acestuia. In plus, pe piata exista numeroase tipuri si formule de lapte praf, ceea ce poate face alegerea mai dificila.

De aceea, trebuie sa se tina cont de doua criterii importante in momentul in care se alege formula de lapte praf pentru bebelus. Acestea sunt: 

Compozitia laptelui 

Cele mai citite articole

Cum laptele matern este cel mai bun pentru bebelusi, producatorii de lapte praf incearca sa dezvolte formule care sa fie cat mai asemanatoare, din punct de vedere nutritional, cu acesta. In consecinta, parintii ar trebui sa se documenteze cu mare atentie inainte de a alege o anumita formula de lapte praf, pentru a se asigura ca aceasta este ceea ce are nevoie bebelusul lor. Una dintre formulele care se apropie cel mai mult de laptele matern este laptele praf Topfer

De asemenea, exista formule realizate cu proteina din lapte de vaca, pe baza de soia, hipoalergenice – destinate in special bebelusilor cu alergie la proteina din lapte – sau speciale, fie ca este vorba despre formula de lapte dedicata bebelusilor cu o greutate foarte mica la nastere sau o formula anti-colici. 

Varsta bebelusului 

Un alt criteriu foarte important de care trebuie sa se tina cont in alegerea formulei de lapte praf este varsta pe care o are bebelusul la momentul respectiv. Exista formule de inceput, destinate bebelusilor de la nastere pana in jurul varstei de 4-6 luni, cand se incepe diversificarea, formule de continuarea, pentru bebelusii de pana la 12 luni si formula de crestere, pentru copiii care au depasit varsta de un an. 

Intervalele de varsta pot varia usor de la un producator de lapte praf la altul, dar acestea sunt principalele categorii de formule de lapte praf, dintre care trebuie sa aleaga parintii si care contin nutrientii necesari pentru fiecare etapa de dezvoltare. 

Cele mai citite articole

Ultimele articole