34.1 C
București
22 iunie 2024
AcasaDiverseCe este si cum se completeaza fisa de protectie a muncii?

Ce este si cum se completeaza fisa de protectie a muncii?

Articole asemanatoare

Ce este si cum se completeaza fisa de protectie a muncii?

Obligativitatea de instruire a angajatilor cu privire la protectia muncii este reglementata printr-o serie de norme legislative, care prevad si verificarea cunostintelor acumulate – in cazul instruirii introductiv-generale – si chiar notarea acestora in fisa de instruire a fiecarui angajat. 

Atunci cand are loc un audit SSM sau control efectuat de autoritatile abilitate, pot fi solicitate aceste fise SSM, in care sunt consemnate toate instuirile de securitate si sanatate la locul de munca si cunostintele dobandite pe parcursul acestora de toti angajatii. 

Ce sunt fisele SSM? 

Fisele SSM sunt asemanatoare cu niste carticele, de culoare albastra, cu mai multe file cu tabele. In acestea sunt consemnate instruirile SSM la care au participat angajatii dintr-o companie. Acestea se completeaza dupa fiecare instruire de catre specialistul SSM, care poate fi un angajat responsabil cu securitatea si sanatatea la locul de munca sau un reprezentat specialist, din cadrul unei firme de SSM. De asemenea, aceasta trebuie sa fie semnata si de catre angajatul instruit si angajator. 

Cele mai citite articole

Un alt aspect important cu privire la fisa SSM este ca angajatorul are obligatia de a pastra o astfel de fisa – chiar daca a fost completata pana la final – pana in momentul in care va inceta raportul de munca al angajatului in cadrul companiei respective. Aceasta trebuie sa fie insotita si de copia ultimei fise de aptitudini a angajatului, care este completata de medicul de la medicina muncii. 

Cum se completeaza o fisa SSM? 

Orice inspector sau specialist SSM trebuie sa stie cum se completeaza o fisa SSM, de la prima pagina pana la fiecare sectiune a tabelurilor din cadrul acesteia. 

De exemplu, pe prima pagina a unei astfel de fise se va completa atat numele angajatului, cat si datele companiei angajatoare, departamentul in care lucreaza acesta si adresa de domiciliu actuala a angajtului. Functia ocupata de angajat si traseul urmat de acesta de la domiciliu pana la locul de munca si retur sunt si ele informatii importante, care trebui notate intr-o fisa SSM. 

In corpul fisei vor fi completate urmatoarele date: informatii cu privire la prima instruire – cand a avut loc, cat a durat, functia angajatului si numele instructorului – precum si datele fiecarei instruiri la care a participat angajatul, pentru care trebuie sa semneze de fiecare data. 

Cele mai citite articole

Ultimele articole