34.1 C
București
22 iunie 2024
AcasaDiverseCum se investesc banii la bursa in 2023?

Cum se investesc banii la bursa in 2023?

Articole asemanatoare

Cum se investesc banii la bursa in 2023?

Sa isi faca banii sa se inmlteasca este o optiune atractiva pentru multi, dar putini economisti fac pasul cel mare si isi investesc banii pe piata bursiera. Planuri de economisire in actiuni, conturi de valori mobiliare, asigurari de viata, exista multe modalitati de a investi si acestea pot fi adaptate la profilul investitorului, deci cum se pot investi banii? Iata cateva sfaturi pentru a investi la bursa cu sfaturile sau cursurile oferite de Vestor

Nu trebuie sa fii un lup de Wall Street pentru a investi. 

Candva apanajul elitelor, piata bursiera a devenit mai democratica. Cu cateva sute de euro, este posibil sa se investeasca pe piata bursiera, in special prin subscrierea de actiuni in organisme de plasament colectiv sau fonduri comune de investitii. Prin intermediul unui broker, persoanele fizice pot investi si chiar alege tipurile de investitii financiare. 

Este important de retinut ca diferitele investitii realizate pot corespunde unor „invelisuri” diferite. Cu alte cuvinte, o persoana nu ar trebui sa-si puna toate ouale intr-un singur cos. In functie de suma de bani pe care sunt dispusi sa o investeasca si de obiectivele lor, vor putea accesa anumite tipuri de investitii. Inainte de a investi la bursa, trebuie luate in considerare doua criterii: aspectul fiscal si tipul de investitie ales.

De ce sa se apeleze la un profesionist in acest caz?

Cele mai citite articole

Investitia pe piata bursiera, indiferent daca este vorba despre un investitor experimentat sau un incepator, nu este ceva ce se poate improviza. Unele investitii financiare pot fi mai mult sau mai putin riscante, motiv pentru care este mai bine sa se obtina  informatii si sfaturi de la un expert inainte de a investi in anumite produse. Specialistul in investitii financiare va selecta cele mai potrivite investitii pentr si va ajuta la optimizarea activelor.

Pentru a investi cu incredere pe piata bursiera, trebuie mai intai sa se defineasca profilul de investitor. Se pot plasa banii in produse riscante, dar care aduc randamente mari intr-un timp scurt? Sau mai  bine investitii sigure pe termen lung? Strategia de investitii care se alege va avea ca rezultat o gama de investitii financiare care corespund profilului. 

Pentru a defini ce tip de investitor si ce investitii se potrivesc, trebuie sa se apeleze la un expert care sa consilieze si sa insoteasca lumea care are nevoie in investitii. Odata incheiata aceasta etapa, se poate defini nivelul de autonomie in gestionarea produselor financiare.

Cele mai citite articole

Ultimele articole