22.9 C
București
30 septembrie 2023
AcasaUncategorizedFormula bruta

Formula bruta

Articole asemanatoare

12 Motive pentru a alege un spațiu de birouri într-un complex modern

Alegerea locației potrivite pentru spațiul de birouri este una...

Implanturile dentare: Când sunt necesare și ce trebuie să știți despre ele

Zâmbetul luminos și sănătos este un aspect important al...

Cum poți prepara tocăniță de pui ca la mama acasă?

Tocănița de pui ca la mama acasă este un...

Cum să-ți dezvolți strategia de investiții prin cursuri de bursă

Investițiile la bursă reprezintă o modalitate excelentă de a-ți...

Ghidul agricultorului: Cum se instalează plasele de umbrire pentru creșterea plantelor

Pregătește-te să descoperi un ghid cu informațiile necesare pentru...

Introducere

Formula bruta este un concept important in lumea afacerilor, si poate fi folosita pentru a calcula profitul net al unei companii. Aceasta formula se bazeaza pe veniturile nete si cheltuielile nete, si poate fi folosita pentru a masura performanta financiara a unei companii. De asemenea, formula bruta poate fi folosita pentru a estima cat de eficient poate fi un anumit plan de afaceri.

Venituri nete

Veniturile nete sunt banii pe care compania ii incaseaza dupa ce s-au scazut toate cheltuielile si taxele. Aproximativ 80 la suta din veniturile nete ale unei companii provin din vanzari. Restul veniturilor nete provin din dobanzi, dividende, impozit pe venit, subventii, etc. Aceste forme de venituri nete pot fi masurate si luate in considerare cand se calculeaza formula bruta.

Cheltuieli nete

Cheltuielile nete sunt acele cheltuieli pe care compania le face pentru a-si conduce afacerile. Acestea includ cheltuieli de salarizare, cea mai mare componenta a cheltuielilor nete, precum si cheltuieli cu cumparaturile si serviciile, chirii si alte cheltuieli. Cheltuielile nete sunt scazute din veniturile nete atunci cand se calculeaza formula bruta.

Calcularea formulei

Cele mai citite articole

Formula bruta se calculeaza prin scaderea cheltuielilor nete din veniturile nete. Rezultatul acestei calcule este marja bruta de profit. Marja bruta de profit poate fi masurata diferit in functie de domeniul in care o companie activeaza. De exemplu, companiile care activeaza in retail ar putea avea o marja bruta de profit mai mare decat companiile care activeaza in industria farmaceutica.

Utilizarea formulei

Formula bruta poate fi folosita pentru a evalua performanta financiara a unei companii. Indicatorii precum marja bruta de profit pot fi monitorizati in timp pentru a vedea cat de eficiente sunt activele si resursele companiei. De asemenea, formula bruta poate fi folosita pentru a estima cat de eficient poate fi un anumit plan de afaceri. Aceasta formula poate fi folosita pentru a estima cat de profitabila ar putea fi o afacere, precum si cat de mult ar trebui investit pentru a se obtine rezultatele dorite.

Concluzie

Formula bruta este un concept important in lumea afacerilor si poate fi folosit pentru a masura performanta financiara a unei companii. Aceasta formula se bazeaza pe veniturile nete si cheltuielile nete si poate fi folosita pentru a estima cat de eficient poate fi un anumit plan de afaceri. Formula bruta poate fi folosita pentru a evalua performanta financiara a unei companii si pentru a estima cat de profitabila ar putea fi o afacere. In concluzie, formula bruta este un instrument important in lumea afacerilor.

Cele mai citite articole

Ultimele articole

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici