33 C
București
17 iulie 2024
AcasaCasa & GradinaCum de a mobila o terasă pe tot parcursul anului?

Cum de a mobila o terasă pe tot parcursul anului?

Articole asemanatoare

Brida multiplă de fixare pentru rigips: Secretul montajului perfect

În domeniul construcțiilor și renovărilor, eficiența și durabilitatea sunt...

Carmistin a depășit pragul de 4000 de angajați, anunță președintele grupului, dl. Paraschiv

Carmistin, lider în sectorul alimentar din România, și-a crescut...

Tendințe și inovații în lumea machiajului: ce trebuie să știe fiecare artist?

Industria machiajului este într-o continuă evoluție, iar tendințele și...

Amenajarea unei terase care să fie funcțională pe tot parcursul anului, poate părea ușoară, însă trebuie să ai în vedere anumite aspecte de care să ții cont. Anumite tipuri de mobilier se pot lăsa în exterior și iarna, la fel sunt câteva plante care rezistă și se adaptează bine în condiții meteorologice nefavorabile.

Ce mobilier este adecvat pentru toamnă și iarnă?

Imaginează-ți distribuția și utilizarea pe care vrei să o dai terasei. Pe terasă poți avea doar un scaun simplu, sau un set complet, chiar un leagăn sau hamac. Și, desigur, mobilierul trebuie să fie potrivit pentru exterior, deoarece nu toate materialele și finisajele rezistă la temperaturi mari sau scăzute sau la schimbările climatice. În funcție de materialul ales, va trebui să întreții mobilierul mai ușor sau complex. 

Lemnul artificial se pretează pentru mobilierul exterior, în special pentru lunile reci. Acesta împreună cu aluminiul și plasticul se curăță ușor, nefiind nevoie de o îngrijire specială. Mobilierul din lemn masiv are nevoie de tratamente care să îi ofere o mai bună rezistență și durabilitate. 

Ce soluții de acoperire a teraselor putem alege?

Este bine să ai un acoperiș al terasei, astfel încât se te bucuri de mica ta oază în fiecare anotimp. Alegând acoperișuri proiectate din materiale rezistente la frig, ploaie și îngheț, dar optând și pentru montarea unui șemineu sau a umbrelelor de încălzire, vei avea o terasă perfect funcțională oricând. Poți opta pentru un sistem retractabil de acoperiș, care îți va permite plierea atunci când este soare sau, din contră, acoperirea în zilele ploioase sau friguroase. Aluminiul este o opțiune bună de luat în considerare, inclusiv pe timpul toamnei și al iernii. Și sticla poate fi o alegere prielnică. Magazinele de specilitate vin cu oferte interesante pentru toți cei care au nevoie de soluții pentru acoperirea terasei, iar la gardenway.ro copertine de terasă într-o gamă variată vei găsi.


O copertină de terasă protejează mobilierul și lemnul terasei de umiditate, foto Gardenway.ro

Mobilierul din techno-rattan

Cele mai citite articole

Tehno-rattanul este un material care imită ratanul, însă calitatea celui dintâi este net superioară ratanului. Rezistența extrem de bună împotriva precipitațiilor sau altor condiții meteorologice nefavorabile, dar și contra radiațiilor solare fac din mobilierul din tehno-rattan o soluție eficientă pentru amenajarea terasei. Fluctuațiile de temperatură vor fi suportate cu ușurință de către techno-rattan, ca atare schimbările bruște ale vremii nu îți vor da bătăi de cap dacă alegi acest material pentru mobilier.

Alegeți țesături puternice, groase și calde, cum ar fi pâslă, lână, piele, bumbac, pentru textile. Păturile, pernele pufoase și călduroase împreună cu mobilierul din techno-rattan îți vor transforma spectaculos terasa. 


Mobilierul Technorattan este foarte rezistent la intemperii, foto Gardenway.ro

Plante care rezistă în exterior toamna și iarna

Dacă am punctat tipurile de acoperiș și ce mobilier poți alege pentru exterior, hai să vedem ce plante în ghiveci rezistă afară în anotimpurile reci. Plantele perene au capacitatea de face față temperaturilor extreme. Așadar, acestea nu doar că rezistă toamna și iarna pe terasă, ba chiar au nevoie de sezonul rece pentru pentru începerea unui nou ciclu vegetativ, anul viitor. Iată ce poți păstra în ghivece, indiferent de temperaturiꓽ

  • Leandrul – are nevoie însă și de lumină, dar rezistă la temperaturi cuprinde între -12 ° C și 40 ° C, cu condiția ca udarea să se facă de 2-3 ori pe săptămână.
  • Arțarul japonez – rezistă la temperaturi cuprinse în intervalul -17 ° C și 30-35 ° C
  • Aspidistra – –10 ° C și 40 ° C
  • Garoafe – rezistă până la -5° C
  • Lavanda – la fel ca garoafele
  • Palma ridicată, tufe de trandafiri

Înainte de amenajarea terasei, stabilește care va fi funcționalitatea acesteia, sunt unele persoane care o vor doar pentru depozitare, în schimb, altele vor să se bucure de peisajele toamnei și ale iernii, dintr-un fotoliu confortabil. Poți opta pentru techno-rattan datorită rezistenței puternice la fluctuațiile de temperatură!

Cele mai citite articole

Ultimele articole